cuccos


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

________________________________________________________

Címkék

babes (1) bayarea (41) cuccok (2) eastcoast (41) egyéb (5) ezaz (7) filmek (10) keresre (1) klippek (93) magyar (22) midwest (10) south (60) újcuccok (71) westcoast (50) Címkefelhő

Freeway

2009.07.17. 22:12 | DiZ | Szólj hozzá!

Címkék: eastcoast

 

Freeway egy philadelphiai rapper, neve a híres drogdíler ‘Freeway’ Ricky Rossnak a nevéből származik. A szakállát egyébként muszlim hite miatt hagyja meg. Középiskolás korában kezdett el rappelni rapcsatákban. Egy éjjeli klubban megismerkedett Beanie Sigel-el, aki segített neki leszerződni a Roc-A-Fella Recordshoz. Jay-Z albuma épp készülőben volt, Freeway pedig ezen az albumon mutatkozott be a 1-900-Hustler számban. 2003-ban adta ki debutáló lemezét, a “Philadelphia Freeway”-t, amin a temérdek Roc-A-Fella és philadelphiai arc mellett Snoop Dogg és Nate Dogg is szerepelt. Az albumnak két single-je volt, a Flipside (a kedvencem) és a What We Do. Nem sokkal később alapították meg a State Properity bandát, aminek Freeway és Beanie Sigel mellett tagja még Oschino, Omillio Sparks, Peedi Crack, Chris & Neef (Young Chris & Neef Buck) és Casha. 2004-ben Beanie Sigel-t gyilkossági kisérlet vádja miatt börtönbe zárták, és a banda nem igazán működött együtt ezek után, de miután kiengedték Freeway újra összedolgozott vele. Közben volt egy lelki krízise Freewaynek, kishíján úgy döntött, hogy muszlim hite miatt abbahagyja a rappelést. Alapított egy új bandát, az Ice City-t, vele együtt Face Money, Hydro és Bars voltak a tagjai. Nem sokkal a debutáló albumuk, a “Welcome To The Hood” kiadása után felbomlott a csapat, mivel összekaptak. Ezt követően Freeway kis időre elvonult a rap szakmától, és elutazott Szaud-Arábiába, Mekkába. 2007-ben egy új albummal tért vissza, a “Free At Last”-al, amin Jay-Z és 50 Cent is producerkedett. Az első single róla a Roc-A-Fella Billionaires, a második pedig a Lights Get Low Rick Ross és Dre közreműködésével.  A lemez közreműködőin is meglátszott, hogy Jay-Z-n kívül nem dolgozott tovább a Roc-A-Fella producereivel, sőt még szidta is őket számaiban, de a dolog később tisztázódott. Miután Jay-Z a Def Jam igazgatója lett, Freeway is továbblépett. Idén jelent meg a “Philadelphia Freeway 2″ lemeze, amiből az első héten 7.000-et adott el. Freeway nemrég a Cash Money Recodrshoz szerződött, két albuma jelenik meg még idén, egyik Cashis-al, másik pedig jake One-al.

 myspace/freeway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wwhiphop.blog.hu/api/trackback/id/tr931252279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása