cuccos


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

________________________________________________________

Címkék

babes (1) bayarea (41) cuccok (2) eastcoast (41) egyéb (5) ezaz (7) filmek (10) keresre (1) klippek (93) magyar (22) midwest (10) south (60) újcuccok (71) westcoast (50) Címkefelhő

Crooked I

2009.07.20. 14:47 | DiZ | Szólj hozzá!

Címkék: westcoast

Crooked I Long Beachben (California) született, 17 éves korában kezdett el rappelni, megalapította a Muscle Records-t, ami profi focistákból állt. Nem tudni hány zenét vettek fel, mert nem adták ki őket. 1995-ben kötötte meg első szerződését, mégpedig a Noo Trybe-al a Virgin Recordson belül. Karrierjét Big C-Style 19th Street Records kiadójánál kezdte, ahol mixtapeken és válogatás albumokon szerepelt. Ismeretlen okokból a Virgin Records úgy döntött, hogy megszabadul a Noo Trybe-tól, Crooked I pedig Big C-Styleal és Daz Dillingerrel megalapította a DPG Recordst a Deathrow kiadón belül. Nem sokkal később a DPG függetlenül működött Daz vezetésével, így Crooked I, mint szóló előadó, a Deathrownál kötött ki. Ekkor jelent meg a Still Tha Row száma. Két lemezt is felvett, az "Untouchable"-t és a "Say Hi To The Bad Guy"-t, de egyiket sem engedték kiadni. 2003-ban megjelent a "Westcoasanostra" mixtapeje, aminek Darren Vegas volt a producere. Suge Knight, a Deathrow feje folyamatosan börtönben volt, Crooked I szerződése pedig lejárt. Alapított egy saját kiadót Dynasty Entertainment néven, de nem sokkal később leszerződött a Treacherous Records/Universal kiadóhoz. Egy újabb lemezbe kezdett, a "Mama's Boy"-ba, de a Deathrow miatt leállította a vételezést. Megjelent egy internetes mixtapeje, a "Young Boss Vol,1". Miután rendeződtek a dolgok a Deathrowal, folytatta a zenélést és elkezdte vételezni a "Life After Deathrow" című filmjét, ami a saját életéről szól. 2005-ben jelent meg a Boom Boom Clap száma. 2006-ban kiadta a "Young Boss Vol.2"-t és az előbb említett filmjét, tavaly pedig a "St. Valentine's Day Bossacre"-t, a "The Block Obama: Hood Politics"-t, valamint a "Block Obama II"-t. Az utóbbi egyébként azon a napon jelent meg, amikor Obamát kinevezték az Egyesült Államok elnökének. Idén februárban állítólag meglőtték Crooked I-t, és olyan szóbeszédek is elterjedtek hogy meghalt, de az MTV-n keresztül a rapper az egész ügyet megcáfolta. Első szóló albuma még mindig nem jelent meg, újabban "B.O.S.S." lesz a neve, persze ha ki is adja.

myspace/crookedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés (1.rész)    Letöltés (2.rész)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltés

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wwhiphop.blog.hu/api/trackback/id/tr971256683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása